Duyurular #MarmaraHepimizin

Marmara Denizi Eylem Planı kapsamında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından çok paydaşlı yöntemle hazırlanan Marmara Denizi Bütünleşik Stratejik Planı içerisinde Marmara Denizi’nin korunmasında toplumsal farkındalığın önemi vurgulanmaktadır. Bu nedenle plan kapsamında her yıl 8 Haziran gününde Marmara Denizi'ne özgü toplumsal farkındalığı odağına alan etkinliklerin düzenlenmesi kararı alınmıştır. Bu bağlamda Marmara Belediyeler Birliği koordinasyonunda Marmara Denizi'ne kıyısı olan tüm belediyelerin katılımıyla #MarmaraHepimizin mesajının verileceği eş zamanlı kıyı temizliği çalışmaları başta olmak üzere bir dizi etkinlik planlanmaktadır.

2022 yılında Marmara Denizi Günü ilan edilen 8 Haziran, bu yıl biyoçeşitlilik temasıyla ve #MarmaraHepimizin mesajının verileceği etkinliklerle kutlanacaktır.

Söz konusu etkinlikler kapsamında, Belediyemiz tarafından 8 Haziran 2023 Perşembe günü Saat 10:00’da başlayacak şekilde iki farklı sahil bölgesinde ortaokul ve lise öğrencileri ile birlikte kıyı temizliği etkinliği yapılması planlanmıştır.

1. Gümüşyaka Çamlık Piknik Alanı Sahili

2. Silivri Merkez Boşnak Bahçe Plajı