Hakkımızda

Çevre konusunda belediyemize iletilen her türlü talep, ihbar ve şikayet görev, yetki ve sorumluluklarımız kapsamında değerlendirilmekte ve sonuçlandırılmaktadır. Sürdürülebilir çevre yönetimi, ekonomi ve doğal çevre arasındaki dengenin korunması için, atıkların geri kazanımı en önemli basamaklardan birisidir. Bu nedenle, Bitkisel Atık Yağlar, Atık Piller ve Ambalaj Atıklarının geri kazanımı konularında ağırlıklı olmak üzere gerçekleştirilen uygulamalar, bilgilendirme çalışmaları ile desteklenmekte ve İlçe genelinde yaygınlaştırılmaktadır.

Atık yönetimi konusunda, ambalaj atıkları, cam ambalaj atıkları, bitkisel atık yağlar, atık pil ve akümülatörler ile atık elektrikli ve elektronik eşyaların yasal prosedürler çerçevesinde evsel atıklardan ayrı toplanması, taşınması, ayrıştırılması ve bertarafı süreçlerinde vatandaş ve yüklenici firmalar arasında koordinasyon sağlanmakta ve atıklar hakkında bilinçlendirme çalışmaları yapılmaktadır.