Yurt Dışı Teknik Geziye Katılım Sağlandı

TAP (Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği) tarafından gerçekleştirilen İstanbul İlçe Belediyeleri arası atık pil toplama yarışmasında Silivri Belediyesi nüfusa göre en çok pil toplama kategorisinde ikinci belediye olmuştur. Dereceye giren belediyelerin ödüllendirildiği kampanya sonucunda 26-30 Eylül 2016 tarihleri arasında Almanya’nın Hamburg şehrine düzenlenen teknik geziye belediyemizi temsilen Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü-Çevre Mühendisi İbrahim SEVİM katılım sağlamıştır.

Teknik gezi kapsamında; atık pil geri kazanım tesisi, atık getirme merkezi, evsel atık yakma tesisi ve rehabilite edilen çöp depolama alanları gezilerek şehirde uygulanan atık yönetim sistemleri ve teknolojiler hakkında bilgi sahibi olunmuştur.