YIL SONU ETKİNLİKLERİ VE ÇEVRE ŞENLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ - Atık Yönetimi Çevre Portalı - Silivri Belediyesi

YIL SONU ETKİNLİKLERİ VE ÇEVRE ŞENLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Silivri Belediyesi’nin Yılsonu Etkinlikleri ve Çevre Şenliği programı Silivri sahiline renk kattı. Yıl boyunca yaptıkları çalışmaları, sahilde sergilemenin heyecanını yaşayan öğrenciler, mezuniyet ve yılsonu sevincini doyasıya yaşadı. Stantlarda sergiledikleri el emeği ürünleriyle kordon boyunu hareketlendiren öğrencilerin, bilim teknik projeleri, el işi ve resim tasarımları yoğun ilgi gördü.

ÇEVRE STANTLARINA YOĞUN İLGİ

5 Haziran Dünya Çevre Günü kutlamaları Ramazan ayı düşünülerek öne çekildi. Çevre Şenlikleri kapsamında sahilde kurulan stantlarda çocuklara çevre bilinci de aşılayan Silivri Belediyesi, geri dönüşüm, ambalaj atıkları, atık piller ve bitkisel atık yağlar konularında bilgiler vererek, çocuklara geri kazanım ve atık piller konusunda eğitici kitaplar hediye etti. Silivri Belediyesi’nin Atık Pil Toplama Kampanyası kapsamında Silivri genelinde en çok pil toplayan ilk üç okul olan Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Prof. Dr. Fuat Sezgin Fen Lisesi ve Çağrıbey Ortaokulu’na ödülleri, Çevre Şenlikleri kapsamında Başkan Işıklar tarafından verildi.