TEKSTİL KUMBARALARIMIZ İLE ESKİLERİ GERİ GETİR

Çevresel sürdürülebilirlik ilkesi ile geri dönüşüm hizmetlerini geliştirmeye yönelik ‘Kullanılmış Tekstil Ürünlerinin Kaynağında Ayrı Toplanması Projesi’ kapsamında ilçe merkezinde farklı noktalara tekstil kumbaraları yerleştirildi.

Proje kapsamında vatandaşlarımız tarafından kullanılmayan giysiler, ayakkabılar, çarşaf, perde, battaniye, havlu vb. tekstil ürünleri sarı renkli kumbaralara bırakılabilecek. Düzenli bir şekilde toplanacak olan tekstil ürünleri öncelikli olarak Silivri Belediyesi Sosyal Yardımlaşma Mağazası’na teslim edilerek, kullanılabilir durumda olanları ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılacak. Ayrıştırma sonucu kullanılamayacak durumda olan tekstil atıkları ise geri dönüştürülecek ya da uygun şekilde bertaraf edilecek.

Hem sosyal hem de çevreci nitelikteki bu proje ile tekstil atıklarının çöpe karışmasının önlemesi ve kullanılabilecek durumdaki ürünlerin ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılması amaçlanmaktadır.

Proje kapsamında Tekstil Kumbaralarının sayısının arttırılması planlanmakta olup noktalara aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz: