SİLİVRİ’DE MAVİ BAYRAK PROJESİ

Mavi bayrak; gerekli standartları taşıyan nitelikli plaj, marina ve yatlara ve verilen uluslararası bir çevre ödüldür. Temiz, bakımlı, donanımlı, güvenli ve dolayısıyla sürdürülebilir bir çevrenin sembolüdür. Plajlar için özünde temiz deniz suyu, sonrasında da çevre eğitimi ve bilgilendirmeye önem veren, gerekli donanıma sahip iyi bir çevre yönetimi temsil etmektedir.

Bu kapsamda İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Mavi Bayrak projesi dahilinde, İstanbul’da uzun sahil şeridi ile önem arz eden İlçemiz Silivri’de, İBB Deniz Hizmetleri Müdürlüğü, Silivri İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Silivri Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü işbirliğiyle projenin gerçekleştirilebileceği noktaların tespiti için saha çalışması başlatılmıştır. İlçemizde tespit edilen 9 noktada, bir sezonda alınacak 20 deniz suyu numunesine ait analizlerin uygun çıkması durumunda, İBB tarafından duş, lavabo, ulaşım, cankurtaran hizmeti, çevre temizliği vb. alt yapı çalışmaları tamamlanarak uygun plajların vatandaşın kullanımına açılması planlanmaktadır.