Bitkisel Atık Yağlar Semineri Gerçekleştirildi - Atık Yönetimi Çevre Portalı - Silivri Belediyesi

Bitkisel Atık Yağlar Semineri Gerçekleştirildi

Silivri Belediyesi çevresel sürdürülebilirlik anlayışı ile atık yönetimi konusunda halkımızı bilinçlendirmeye yönelik çalışmalara devam ediyor. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüzce daha önce Ambalaj Atıkları, Atık Piller, Elektrikli ve Elektronik Atıklar konularında eğitim seminerleri gerçekleştirilmişti.

01 Mart 2016 Salı günü Silivri Belediyesi Yaşar Kemal Sergi Salonunda düzenlenen Bitkisel Atık Yağlar konulu seminere İlçemizde bulunan ilkokullardan görevli öğretmenlerimiz, Silivri Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyeleri ve site yöneticileri katıldı.

Belediye Başkan Yardımcımız Hasan SOLAK selamlama konuşmasının ardından, atık yönetiminin önemine değinerek, sınırlı olan doğal kaynaklarımızın sürdürülebilir bir anlayış ile kullanmamız gerektiğini vurguladı. Atık yönetimi konusunda belediyemizce yapılan çalışmalar hakkında kısa bilgiler veren SOLAK’ın ardından, DEHA Biyodizel firmasından Münür BİLİR bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda, belirli bir süre kullanıldıktan sonra atık haline gelen bitkisel atık yağların lavaboya, çöpe, toprağa ve suya karıştığında yarattığı çevresel kirlilik, atık yağ toplama çalışmaları ve “Temiz Çevre, Engelsiz Hayat” projesi hakkında katılımcılara bilgiler aktarıldı. Soru-cevap bölümü ile etkinlik sonlandırıldı.